5 Eylül 2011 Pazartesi

Bakkala gidelim.Ekmeği unutalım.Eve gelip ne yapalım ?Evde ekmek yapalım.

     Yine zeytinağacı ndan bir tarif. Hiç üşenilecek  bir şey değil.Bekleme süresi olmasa  bakkala  gidip gelmekten   kolay.Gerçekten  :)
    


    MALZEMELER:

1 cup = 250 ml su bardağı
2 çay kaşığı (7 gr kuru maya)
1 çay kaşığı şeker
1/2 cup (125 ml) ılık su
1/2 cup (125 ml) ılık süt
2+1/4 cup un (335g)
1 çay kaşığı tuz (ben biraz fazla koydum)
20 g sızma zeytinyağı veya tereyağı


YAPILIŞI:


Süt,su,şeker ve maya  bir kapta karıştırılıp  beklenir.Ben 10 dak. bekledim.Sonra un ve  tuz eklenip hamur yoğrulup üstü örtülüp 1 saat mayalanması için beklenir.Hamur  kabardıktan sonra az un serpilerek tezgaha alınır.Biraz daha yoğrulup 6 eşit parçaya bölünüpşekil verilerek 200 derecede 15 dakika pişirilir.
Zeytinyağına bandırılır  ve  hmmmm......
                                        
                                                Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: