Pırasa harici her sebzeyi severim.Sebze yediğimde de iyi bir şey yaptığım için çok huzurlu ve mutlu olurum.Annemin anlattığına göre 3-4 yaşlarında iken beni mutfakta yerde, bacaklarımın arasındaki tencereden kaşık kaşık musakka yerken bulmuş :)Sürekli yiyen bir çocukmuşum .Ancak kızım ne yazık ki bana gram benzemiyor .Sağlıklı bir şeyler yemesi için illa sebzeleri süsleyip püslemem gerekiyor .
İşte bu yüzden bugün beşamelli ıspanak yapıyorum .
Malzemeler:
-500 gr ıspanak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 lt. süt
- 1 yumurta sarısı
- rendelenmiş kaşar ya da tulum ( ben kaşar peynirlerinden soğuduğum için tulum kullanıyorum)
Yapılışı:
Ispanağı kendi suyunda yağsız kavuruyorum, fazla olan suyunu süzüyorum.Bu arada beşameli hazırlamak için yağ ve unu kavuruyorum.Beşamel için bence en önemli detay çırpıcı tel kullanmak.
Unun hafif rengi değişince sütü yavaş yavaş koyup ,durmadan karıştırıyorum.Sosun kıvamı koyulaşıp fokurdayınca altını kapatıp,yumurta sarısını koyup hızla karıştırıyorum ki yumurta pişip topak olmasın.
Ispanağı beşamelle iyice karıştırıp ,fırın tepsisine döküyorum .Üstüne peynir rendesini serpip ,fırının ızgara konumunda çalıştırıp peynirlerin eriyip kızarmasını sağlıyorum.
Ve ta ta ta taaaam . Kimmiş ıspanak yemeyen bakiim ??
2 yorum:
ya siz ne marifetli bir ekipsinizzz.. süpersinizzz..
sizi gidi blogcugiller.. :))
karnım acıktı yahu :)) şahane bi şeye benziyor..
ellerine sağlık.. öptüm çokk..
Müge ablacım çok öpüyorum seni.Keşke yine komşu olsak da yaptıklarımdan getiriversem sana:))
Yorum Gönder