Yine Ağva 'dayız.Hava yağmurlu,tam benim havam.Tatlı yapalım diyoruz.Annem un helvası yapın diyor.Tamam diyoruz. Eeee evde dört "Dudu" bayan olunca herkes bilmiş bilmiş yorumunu yapıyor.
-"Sütle şekeri erit önce"
-"Yarım saat kavurman lazım"
-"Yarım saat yetmez,1 saat kavuracaksın,böyle ipek gibi olacak"
-Oldu.Deyip geçiyoruz iş başına .Rengin'le kavurma işini bölüşüyoruz,ilk 30 dak ben,son 30 dak. o kavuruyor.Yani cidden 1 saat kavuruyoruz. Amaaaa sonuç mükemmel...
MALZEMELER
-250 gr. tereyağ
-2 su bardağı süt
-1,5 su bardağı şeker
-2 su bardağı un
- vanilya
YAPILIŞI
Un ve tereyağını 1 saat boyunca çok kısık ateşte kavuruyoruz.Sütün içinde şekeri karıştırarak eritiyoruz.Kavurma işlemi bittiğinde altını kapatıp 1 -2 dakika bekleyip sütü üzerine döküp hızlıca karıştırıyoruz.İki kaşık yardımıyla şekil verip anında üfütüyoruz :)))
2 yorum:
Ellerinize sağlık:) Kokusu taa buralara geldi:) KEyfiniz bol olsun oralarda;) Selamlar:)
Çok teşekkür ederiz,buyrun sizi de bekleriz:)Bizden de selamlar
Yorum Gönder