28 Ağustos 2011 Pazar

KRİNGLA-Norveç Kurabiyesi

     Bu  tarif  zeytinagaci ndan  alınmıştır.Kendisine  çok teşekkür  ediyorum.Yaptığı  yemekleri  kendi  yemek zevkime  çok yakın buldum ,sanırım  başka tarifleri de yakın zamanda  deneyeceğim.
    Kurabiyenin  malzemelerini  okurken  buttermilk i görünce   yapmaktan  vazgeçiyordum ki ,buttermilkin nasıl yapılacağını da  açıkladığı için   hemen  mutfağa  girdim.
      
    MALZEMELER:

1 cup= 250 ml su bardağı
-4 cup un  (benim bardağımla  5 bardak oldu)
-1 yumurta
-1 cup şeker
-1/2 cup tereyağı  ( 1/4  tereyağ-1/4  zeytinyağı  kullandım)
-1 cup buttermilk (1 cup süte birkaç damla limon sıkarak elde edebilirsiniz)  Ben 1,5  çorba kaşığı limon       kullandım
 -1 paket vanilya
-1 tutam tuz
-1 paket kabartma tozu
-üzeri için çok az tarçın eklenmiş pudra şekeri

   YAPILIŞI:
   - Yumurta, şeker, yağ ve sütü karıştırın. Diğer tarafta, vanilya, tuz , kabartma tozu ve unu karıştırarak sıvı   karışımına ekleyin.
   -İyice yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabında birkaç saat bekletin.
   -Buzdolabından çıkardığınız hamuru tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 30 cm kadar uzatın.
   
   Bu  çok tatlı bir kurabiye değil .Ama  çok lezzetli ve yumuşacık. Yapımı da  çok kolay .Benim  ölçümle 2 tepsi çıktı.Yani baya   bereketli bir tarif .
                                                      
                                           Afiyet Olsun :)

3 yorum:

Guler dedi ki...

Pek güzel görünüyor ellerine sağlık. Madem iki tepsi oldu ....:)))

Elvin dedi ki...

Tabii ki hep beraber yiyeceğiz :)))

Unknown dedi ki...

Bende ilk defa bu akşam yaptıö. Tadına baktım çok şekerli değildi. Ama çok hoş. Üstüne pudra ve tarçın karışımıyla cidden harika. Sizinkilerde çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :))