9 Ağustos 2011 Salı

Tarçınlı Kurabiye

      Rengin ve Aslı 'nın  yanında  Ağva 'dayız, harika  bir evde , nehire bakan  bir mutfaktayım.
        Akşam üstü  çayı için bir kurabiye bir de   poğaça  yapmak için    malzemeleri    hazır ettik.Amacım  ilk görüşte aşık olduğum  döküm  fırını  denemekti tabii :)))

 TARÇINLI  KURABİYE :

Malzemeler:
1  paket  margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın  beyazı
2 çay bardağı  pudra şekeri
1 çay bardağı  ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
4 su bardağı  un
kabartma tozu-vanilin
Yapılışı:
Tüm malzemeler  karıştırılıp   yoğruluyor.Yumuşak  bir hamur elde ediliyor .Şekil verilip  170 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dak.  pişiriliyor.
Not:Hamurun içinde  yumurta sarısı olmadığı için  hamur kızarmıyor .Bu yüzden piştikten sonra da üzerine  tarçın serpmek   görünüm açısından iyi  oluyor.


                                                                                                                                                                     

                                                                   
                                                                    PEYNİRLİ  POĞAÇA 
                                                     

                                                                            Malzemeler:
                                                                     1 su bardağı  yoğurt
                                                                     1 çay bardağı  sıvı yağ
                                                                     1 paket  kabartma tozu
                                                                      Aldığı   kadar un 
                                                                     Çökelek
                                                                          
                                                                         
                                                           

Hiç yorum yok: