Kadayıfları kavurma faslı dışında kolay bir tatlı .Kadayıfların kavrulması sanırım bi 10 dakikamı aldı.Çünkü yakmadan kavurmak için altının kısık olması gerekiyor.
MALZEMELER:
- 250 gr kadayıf
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı kabuğu soyulmuş badem (genelde ceviz kullanılıyor ben eşimin ceviz alerjisi nedeniyle badem kullandım)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı kabuğu soyulmuş badem (genelde ceviz kullanılıyor ben eşimin ceviz alerjisi nedeniyle badem kullandım)
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
YAPILIŞI:
Dediğim gibi kadayıfları kavurma işlemi biraz sıkıcı.Tereyağı,şeker ve kadayıfları kısık ateşte sık sık karıştırarak kavuruyoruz.Renginin kahverengine dönmesi gerekiyor.Sonra muhallebi için gereken tüm malzemelri tencereye koyup muhallebiyi pişiriyoruz.Muhallebi biraz ılınınca toz krem şantiyi döküp mikserle karıştırıyoruz.
Borcama kadayıfın yarısını döküp yayıyoruz.Üzerine muhallebiyi döküp kalan kadayıfı da üzerine yayıyoruz.
Tatlının kendini toplaması açısından bir buzdolabında beklemesi servisi de kolaylaştırıyor.
Mutlu Bayramlar ......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder