1 Haziran 2011 Çarşamba

Patlıcanlı Pilav

MALZEMELER:

2 Adet   patlıcan

1 bardak  domates suyu

3  bardak pirinç

tuz , kuru nane, dere otu

zeytinyağı


    Patlıcanlı  pilav  en  sevdiğim pilav  türü. Zeytinyağlı olması  sebebiyle istenildiği  zaman   dolaptan  çıkarılıp  soğuk soğuk  yenebilir.Hatta ben  o halini daha  çok seviyorum.
   Yapılışı da son derece  basit.Patlıcanları  alacalı  doğrayıp,küp küp kesip,tuzlu suda biraz bekletiyoruz ki acılığı gitsin.Sonra suyunu  süzdürüp  ,tavadaki zeytinyağına atıp kızartmak ile  kavurmak  hatta  öldürmek  dediğimiz işlemi gerçekleştiriyoruz.Ateş açık olacak , kapak kapanmayacak ki   patlıcan suyunu salmasın ve  kızarsın.Sonra bir bardak  domates suyunu (ben  kendi yaptığımızı kullandım) ekliyoruz ve  baharatlarını  da  koyuyoruz .Bir taşım kaynatıp  yıkadığımız pirinci de ekliyoruz.Üzerini  bir parmak geçecek kadar su ekleyip kapağını  kapatıp  altını kısarak  pişmeye  bırakıyoruz. Yaklaşık  15 dakika  içinde  pişiyor.Dereotunu  üzerine  serpip  servise  hazır hale getiriyoruz.
   Yanına da  dün yaptığımız  enginarı   koyuyoruz ,pek bi  güzel oluyor.
    Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: