MALZEMELER:
2 Adet patlıcan
1 bardak domates suyu
3 bardak pirinç
tuz , kuru nane, dere otu
zeytinyağı
Patlıcanlı pilav en sevdiğim pilav türü. Zeytinyağlı olması sebebiyle istenildiği zaman dolaptan çıkarılıp soğuk soğuk yenebilir.Hatta ben o halini daha çok seviyorum.
Yapılışı da son derece basit.Patlıcanları alacalı doğrayıp,küp küp kesip,tuzlu suda biraz bekletiyoruz ki acılığı gitsin.Sonra suyunu süzdürüp ,tavadaki zeytinyağına atıp kızartmak ile kavurmak hatta öldürmek dediğimiz işlemi gerçekleştiriyoruz.Ateş açık olacak , kapak kapanmayacak ki patlıcan suyunu salmasın ve kızarsın.Sonra bir bardak domates suyunu (ben kendi yaptığımızı kullandım) ekliyoruz ve baharatlarını da koyuyoruz .Bir taşım kaynatıp yıkadığımız pirinci de ekliyoruz.Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatıp altını kısarak pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 15 dakika içinde pişiyor.Dereotunu üzerine serpip servise hazır hale getiriyoruz.
Yanına da dün yaptığımız enginarı koyuyoruz ,pek bi güzel oluyor.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder