11 Ağustos 2011 Perşembe

UN HELVASI

Yine  Ağva 'dayız.Hava  yağmurlu,tam benim  havam.Tatlı  yapalım diyoruz.Annem  un  helvası yapın   diyor.Tamam  diyoruz. Eeee evde  dört  "Dudu" bayan  olunca   herkes   bilmiş  bilmiş  yorumunu  yapıyor.
-"Sütle  şekeri  erit  önce"


-"Yarım  saat  kavurman  lazım"
-"Yarım saat  yetmez,1 saat kavuracaksın,böyle  ipek gibi olacak"
-Oldu.Deyip  geçiyoruz iş başına .Rengin'le  kavurma  işini bölüşüyoruz,ilk  30 dak ben,son 30 dak. o kavuruyor.Yani cidden 1 saat  kavuruyoruz. Amaaaa  sonuç mükemmel...


                                               MALZEMELER

   -250 gr. tereyağ
   -2 su bardağı  süt
   -1,5 su bardağı şeker
   -2 su bardağı un
   - vanilya


                                               YAPILIŞI





   Un ve tereyağını   1 saat  boyunca  çok kısık  ateşte kavuruyoruz.Sütün  içinde   şekeri  karıştırarak eritiyoruz.Kavurma  işlemi bittiğinde  altını  kapatıp  1 -2 dakika bekleyip  sütü  üzerine döküp hızlıca karıştırıyoruz.İki  kaşık yardımıyla şekil  verip  anında  üfütüyoruz  :)))

2 yorum:

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Ellerinize sağlık:) Kokusu taa buralara geldi:) KEyfiniz bol olsun oralarda;) Selamlar:)

Elvin dedi ki...

Çok teşekkür ederiz,buyrun sizi de bekleriz:)Bizden de selamlar