Dün keşfettim ki lazanya yapmak fırında makarna yapmaktan daha kolay ve çok çok daha lezzetliymiş.Hazırlanan soslar aynı (beşamel ve bolonez sos ) Ancak lazanya hamurlarını haşlamadığım için bir işlem eksik oldu:) Ben Barillanın lazanyasını aldım ve üstündeki uygulama tavsiyesine aynen uydum .Kullandığım fırın kabı daha küçük olsaydı daha yüksek olacaktı ama çok lezzetliydi.
Burada püf noktası sosları biraz daha sulu yapmak.
BOLONEZ SOS:
-300 g kıyma
-1 büyük kuru soğan
-1 kaşık salça
-1\2 lt. domates suyu
-3 kaşık zeytinyağı
-kekik,karabiber,kimyon
BEŞAMEL SOS:
-4 kaşık un
-4 kaşık zeytinyağı
-3 su bardağı süt
-1 yumurta sarısı
- muskat
YAPILIŞI:
- Soğanları doğayıp kıyma ile kavurdum.Kıyma suyunu çekince salça, domates sosu ve baharatları ekleyip pişirdim.Bol sulu olmalı.
- Beşamel sosu hazırladım.Un ve yağı kavurup sütü az az ekleyip hiç durmadan çırpıcı ile karıştırırsanız hiç topak olmuyor.
-Fırın kabını tabanını tereyağı ile yağladım.Önce bolonez sos ,sonra beşamel ve üstüne lazanyaları dizip aynı sıra ile elinizdeki sosun miktarına göre kat kat çıkıyorsunuz..En üstte beşamel sos olmalı.Kaşar rendesini de yayıp fırına veriyorsunuz.Üzerinin kızarması için ızgara konumunda olmalı.
-Yanına portakal ve ayvalı zeytinyağlı kereviz ve börülce salatası ve beyaz şarap .....
Ben Garfield 'e ulaşamadım ,Suna ile beraber afiyetle yedik.Yarısı daha duruyor. O yüzden yarın izinliyim:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder