İçime doğmuş gibi ( Emre 'nin lahanayı yemeyeceği ) hadi dedim bir şey daha yapayım
Malzeme çok az ama sonuç mükemmel.
Malzemeler:
- 400 gr mantar
- 2 büyük boy soğan
- 4-5 dilim kepek ekmeği
- 2 diş sarımsak
- 1 kesme şeker
- kimyon, kekik
- zeytinyağı
Tavaya zeytinyağını koyup ,sarımsağı çevirip aromasını bırakınca , geri alıyorum. Piyazlık doğradığım soğanları atıyorum içine.Burada amaç soğanları karamalize etmek olduğu için ateş yüksek olmalı .Kesme şekeri de içine atıyorum ve renginin değişmesini beklerken mantarları ince ince doğruyorum.Soğanlar kavrulunca ,mantarları içine atıyorum. Mantarlar suyunu bırakıp çekince , kekik ve kimyonu atıyorum.
Bu arada ekmekleri fırın tepsisine dizip üstüne mantarları ,onunda üstüne peyniri koyup ,fırına veriyorum .
Sadece peynirleri eritip kızartmak istediğim için ızgara konumunda 5 dak tutuyorum.
Sonuç harika oluyor ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder