Dün tam yemek yapma modumdaydım.Cumadan haşlanmış lahana yaprakları vardı.Ama öyle uzun uzun sarmakla vakit harcamak istemedim.
2 soğan , 1 bardak yıkanmış pirinç, 300 gr kıyma , kendi yaptığımız domates sosu, kimyon,karabiber ,kekik ,salça , kıyılmış maydanozdan oluşan iç malzemelerini hazırladım.
Tencereye, bir kat lahana , bir kat iç koymak suretiyle 4-5 kat çıktım.Sonra su koymayı unuttum ve dibi tuttu:) Su koymayı unuttuğumu fark ettiğimde 30 dak. geçmişti zaten. " Pişmiş aşa su katılmaz "ama ben mecburen kattım .Çok da lezzetli oldu valla .Alt taraf karamel kıvamında :))
1 yorum:
Bizde tatma fırsatı bulduk. gerçekten lezzetliydi :)
Yorum Gönder