25 Ağustos 2011 Perşembe

"Kara Kulak" Omleti

     
      






Defne  dün benden  dergide gördüğü  resimdeki omletten  yapmamı  istedi .Hatta şöyle dedi:"Sen  omleti  hazırla ,beni  öyle uyandır"   allooo  .. kendine   gel ,noluyoruz   ??
      Neyse  çocuk kırk yılın başında benden  yiyecek  bi şey yapmamı istiyor ,yapiim bari dedim ( o uyurken  :)  )
Bu  aşamadan  sonra altı  pişince  bir spatula ile   kalıbı  ters  çevirip iki tarfı da iyice   pişirip  tabağa alıp  süsleme  işine   başlıyoruz.Gözler için ben  salatalık  ,ağız için  kırmızı tatlı biber  , kulaklar için  kaşar ve nane,bıyıklar için de  ince   salatalık şeritleri  kullandım.   

  Afiyet olsun :))

Bir    de sizinle Defne 'nin buluşu olan   ve  koltuklarımızı  lekelerden kurtaran  "büyük buluşu " paylaşmak istedim.Bizimki  rahatına  fazlasıyla  düşkün  ve yattığı yerden  tv  izlemeyi  pek  seviyor.Daha küçükken   ona   kapaklı   bardaklardan almıştım.Ama  plastik olması nedeniyle içim  pek rahat  değildi.Ve bir gün  hepsini  attım. Defne   bardağını isteyip de   bulamayınca  bu çözümü buldu .Biz çok memnunuz  size de tavsiye ederiz:)

 Bardağa  strech film ile  gergin bir  şekilde  sarın.Ters çevirip  kontrol  edin.Bıçak ile  pipet için küçük bir delik açın.
Afiyet olsun :))

2 yorum:

Girls On Blog dedi ki...

aman da benim becerikli fedakar kardesiiimmm:)))
yedi mi bari bizim çubuk kraker o nefis omleti??
olmadı çin yemegi söyleseydin:PP ne kadar sevdigini bilioz ya..bu arada çubukların bi çiftini unutmuş da gitmiş:))

Elvin dedi ki...

:)) Yedi, yedi de abartmıyorum yarım saat sonra yedi valla.Yemeğe kıyamadı heralde :)))Çubukla yemeğe aynen devam.İşi biraz abarttı hatta ,geçen gün kipada hazır suşi satıldığını gördü ,tutturdu ben bundan yiycem diye ,neyse sardalya rulolarını yutturduk suşi diye hehe hee..
Çubuğunu döner dönmez farketti de bişey demedi allahtan :))