9 Ocak 2011 Pazar

Çakma Lahana Sarması :))

  Dün   tam yemek  yapma modumdaydım.Cumadan haşlanmış   lahana  yaprakları vardı.Ama   öyle uzun uzun  sarmakla  vakit  harcamak  istemedim.
  2 soğan , 1 bardak yıkanmış  pirinç, 300 gr kıyma  ,  kendi yaptığımız domates sosu, kimyon,karabiber ,kekik ,salça , kıyılmış maydanozdan  oluşan  iç  malzemelerini  hazırladım.





 Tencereye,  bir kat  lahana , bir kat iç  koymak  suretiyle  4-5 kat çıktım.Sonra   su  koymayı  unuttum ve dibi  tuttu:) Su koymayı   unuttuğumu  fark ettiğimde  30 dak. geçmişti   zaten. " Pişmiş aşa  su katılmaz "ama  ben mecburen  kattım .Çok da   lezzetli oldu  valla .Alt  taraf karamel  kıvamında :))

1 yorum:

Banu dedi ki...

Bizde tatma fırsatı bulduk. gerçekten lezzetliydi :)