10 Ocak 2011 Pazartesi

Yaş 36 - Genç kalma telaşı :))

Saat: 06.30
Yer: Salon -yerde  halının üstü

 Soru:Ne yapıyorum?
Cevap:Tibetin gençlik pınarı 5 hareketi

   Haftaya  yeni  gençlik kürümle,  yeni bir başlangıç yaptım. Olay şuymuş arkadaşlar.Emekli  bir İngiliz  subay ,gitmiş yerinde  bizzat   görmüş  -öğrenmiş sonra da   kitabında  anlatmış  bu  gençlik  pınarı  5 hareketi.İş tabii  sadece  hareketlerle bitmiyor,beslenmeyle  ilgili bilgiler de var.Ancak ben  kitabı  henüz edinemedim ,  o yüzden önce hareketlerle  başladım işe.
   Hareketleri  önce ilk hafta 3'er tane yaparak başlıyorsunuz.Sonra  her  hafta  her hareketin sayısını 2'şer  arttırıyorsunuz.Böylece   21 sayısına   ulaştığınızda   bir bakıyorsunuz ki  aynaya  ,  o da kim ?Yok benim  böyle bir beklentim yok tabii de  sağlıklı ve  yorucu  olmadığı için bir deneyim dedim . 
  Bugün ilk günüm olduğu   ve hareketleri  henüz tam öğrenemediğim için  biraz  komikti . Çünkü yattığım yerden  masa üstündeki  bilgisayardan hareketlere  bakıp  tekrar   yere  yatana kadar   "ay nasıldı yaa"  deyip  tekrar  kalkıp  bakıp yatmak  biraz uğraştırıcı oldu .Yarına daha ergonomik bir düzen hazırlamalıyım :)

Hareketleri  merak edenler için:
Birinci hareket:
Faydaları : Dolaşımı geliştirerek varisli damarlar, osteoporoz ve bas ağrılarına iyi geliyor. Her gün yapmak tüm bedeni gençleştiren bir süreci başlatabilir.


İkinci hareket:
Faydaları : Tiroit bezi, böbreküstü bezleri, böbrekler, sindirim organları ve prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organlar ve bezler üzerinde onarıcı bir etkisi var. Arterit, osteoporoz, düzensiz regller, menopoz semptomları, sindirim ve bağırsak sorunları, sırt ağrısı, bacak ve boyunlardaki sertliğe iyi geliyor.

Üçüncü hareket:
Faydaları : İkinci gibi üçüncü de tiroit bezlerini, böbreküstü bezleri, böbrekleri, sindirim sistemi organlarını ve prostat ile rahmi de içine alarak cinsel organları gençleştiriyor. Menopoza girmiş ve düzensiz veya tembel regl dönemleri geçirme eğilimindeki kadınlar için özellikle iyi.
.

Dördüncü hareket:
Faydaları : Tiroit bezi, sindirim sistemi, prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organları ve bezleri dolaşım ve lenfatik akış üzerinde canlılık veren bir etkisi var. Karın bölgesini, uylukları, kolları ve omuzları güçlendirir. eğer sinüs tıkanıklığınız varsa bu hareketin burun deliklerinizi açtığını da fark edebilirsiniz
Beşinci hareket:
Faydaları : bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi olan dolaşım ve lenfatik akışın geliştirilmesine yardımcı olur. Derin soluk alıp vermeyi, enerji ve canlılığı uyarır. Diğer hareketlerde olduğu gibi özellikle menopoz ve düzensiz regl dönemleri semptomlarını hafifletiyor.
Resimler  alıntıdır.

Hiç yorum yok: