24 Ocak 2011 Pazartesi

Karnıbahar Ograten

     Eee baya bir zaman olmuş yazmayalı.Bu arada   bir sürü şey yaptım ama  fotoğraf çekme  işi beni  çok zorluyor.Mutfağı  toplu tutmak lazım, ikide bir el yıkayıp   kare kare  her aşamayı  çekmek  lazım  ...Eee  benim de  performansım  düştü  tabii.O yüzden yanıma bir  fotoğrafçı  arıyorum , yapılanlardan  istediği  kadar  yemek  serbest  :)
    Geçen gün okul çıkışı   Suna 'ya gittim.Karnım aç tabii."Aaa   karnıbahar  ogratenim var" dedi ."Eee  hadi bakiim bir" dedim .Gerçekten  çok  güzeldi.Ben de  uzun zamandır yapmıyordum.Bugün   yapiim bari dedim.
    Hoş,  yapıyorum da kim yiyor sanki ... Neyse  ben yapiim de  balık bilmezse  halik bilir ( bu laf buraya oldumu ki? :))
    Eveet   yemeğe gelelim artık.

    MALZEMELER:
 - 1 kg.  karnıbahar
 - 100-150 gr.  kıyma
 - 1 kuru  soğan
 -  beşamel  sos
 - üzeri için  kaşar  veya tulum  ya da çeçil peyniri

   YAPILIŞI:
 
Karnıbaharı  haşladım. Bu arada  kıymayı   soğan ile  kavurdum.Üzerine  biraz  karabiber ve  kimyon  ekledim . Bu arada  beşamel sosu  hazırladım .Beşameli bu sefer  zeytinyağı ile yaptım. Piştikten sonra  içine  biraz muskat rendeledim.Karnıbaharın üzerine  kıymayı onun üzerine  beşameli  döktüm.Çeçil  peynirini de  koyup fırına verdim.




   Karnıbaharı  haşladım. Bu arada  kıymayı   soğan ile  kavurdum.Üzerine  biraz  karabiber ve  kimyon  ekledim . Bu arada  beşamel sosu  hazırladım .Beşameli bu sefer  zeytinyağı ile yaptım. Piştikten sonra  içine  biraz muskat rendeledim.Karnıbaharın üzerine  kıymayı onun üzerine  beşameli  döktüm.Çeçil  peynirini de  koyup fırına verdim.
    Afiyet  olsun ....
  

4 yorum:

Banu dedi ki...

Mıımmm... nefis görünüyor. Tavuklusunu yapıyodum fırında, ama ilk fırsatta bunu denicem. ellerine sağlık...

pinarogretmen dedi ki...

ben de karnıbaharın kokusuna dayanabilirsem yapıcam elvincim eline sağlık güzel görünüyor....

Elvin dedi ki...

@ Banu: Tavsiye ederim ...Yemesi güç sebzeler için en iyi kamuflaj ,beşamele bulayıp fırınlamak :)))

Elvin dedi ki...

@ pinarogretmen: Valla bence de öyle hatta ben lahana ve brokolinin kokusuna da dayanamıyorum ama sonuç güzel .