Eee baya bir zaman olmuş yazmayalı.Bu arada bir sürü şey yaptım ama fotoğraf çekme işi beni çok zorluyor.Mutfağı toplu tutmak lazım, ikide bir el yıkayıp kare kare her aşamayı çekmek lazım ...Eee benim de performansım düştü tabii.O yüzden yanıma bir fotoğrafçı arıyorum , yapılanlardan istediği kadar yemek serbest :)
Geçen gün okul çıkışı Suna 'ya gittim.Karnım aç tabii."Aaa karnıbahar ogratenim var" dedi ."Eee hadi bakiim bir" dedim .Gerçekten çok güzeldi.Ben de uzun zamandır yapmıyordum.Bugün yapiim bari dedim.
Hoş, yapıyorum da kim yiyor sanki ... Neyse ben yapiim de balık bilmezse halik bilir ( bu laf buraya oldumu ki? :))
Eveet yemeğe gelelim artık.
MALZEMELER:
- 1 kg. karnıbahar
- 100-150 gr. kıyma
- 1 kuru soğan
- beşamel sos
- üzeri için kaşar veya tulum ya da çeçil peyniri
YAPILIŞI:
Karnıbaharı haşladım. Bu arada kıymayı soğan ile kavurdum.Üzerine biraz karabiber ve kimyon ekledim . Bu arada beşamel sosu hazırladım .Beşameli bu sefer zeytinyağı ile yaptım. Piştikten sonra içine biraz muskat rendeledim.Karnıbaharın üzerine kıymayı onun üzerine beşameli döktüm.Çeçil peynirini de koyup fırına verdim.
Karnıbaharı haşladım. Bu arada kıymayı soğan ile kavurdum.Üzerine biraz karabiber ve kimyon ekledim . Bu arada beşamel sosu hazırladım .Beşameli bu sefer zeytinyağı ile yaptım. Piştikten sonra içine biraz muskat rendeledim.Karnıbaharın üzerine kıymayı onun üzerine beşameli döktüm.Çeçil peynirini de koyup fırına verdim.
Afiyet olsun ....
4 yorum:
Mıımmm... nefis görünüyor. Tavuklusunu yapıyodum fırında, ama ilk fırsatta bunu denicem. ellerine sağlık...
ben de karnıbaharın kokusuna dayanabilirsem yapıcam elvincim eline sağlık güzel görünüyor....
@ Banu: Tavsiye ederim ...Yemesi güç sebzeler için en iyi kamuflaj ,beşamele bulayıp fırınlamak :)))
@ pinarogretmen: Valla bence de öyle hatta ben lahana ve brokolinin kokusuna da dayanamıyorum ama sonuç güzel .
Yorum Gönder