Böyle kolay ve güzel tarifler öğrenince acayip mutlu oluyorum yaa. Limonatayı çok severim.Ama çok zahmetli iş .Bu tarifin güzelliği ; öyle limonu ovma ,çitileme filan yok.Çok kısa sürede de hazır oluyor.Tarifi dostum Suna 'dan aldım.O da Ayşen 'den almış :))Dün öğrendim bugün yaptım :Süperrr...
MALZEMELER:
1- 2 limon
2- 1 portakal
3- 3 su bardağı şeker
4- 18 su bardağı su
YAPILIŞI:
Bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırarak eritiyoruz( ocağı açmadan) Limon ve portakalı çok iyi yıkıyoruz ve dörde bölerek buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıyoruz.İyice donduğunda çıkarıp 5 dak. kadar bekletip rondoda parçalıyoruz. Bu küçük parçaları şekerli suyun içine atıp biraz karıştırıp renk almasını ve aromanın geçmesini bekleyip süzüyoruz.
NOT: Şeker ayarlamasını su mikarını azaltarak yapabilirsiniz.Ben 13 bardaktan sonrasını tadarak ayarladım .
21 Ağustos 2011 Pazar
17 Ağustos 2011 Çarşamba
Biraz Da Alışveriş
Annem,Defne ve ben geçen hafta Ağva'ya Rengin ve Aslı 'nın yanına gittik.Orda yeni bir iş heyecanı yaşıyorlar ama ayrıntılar daha sonra ..
Ağva 'ya bayıldım harika bir doğası var.Ve anladım ki benim için tatil ; deniz filan değil.Ben böyle ormanlık ve serin bir yerde ,sessiz , hayvanlarla ve tabii sevdiklerimle tatil yapmaktan hoşlanıyorum.Her neyse bundan sonra gideriz heralde ..
Ağva 'da 4 gün kaldıktan sonra İstanbul 'a döndük .3 gün de orada kaldık .Cumartesi günü Beşiktaş pazarı varmış,oraya gidelim dedik.Aman o nasıl bir pazar öyle ,açık hava AVM mübarek ...
Beyaz elbise Beşiktaş Çarşısından:33 TL.
Çizgili bluz pazardan :20 Tl.
Çanta pazardan: 25 TL.
Çakma Ray Ban da pazardan :20 TL.
Bir kaç" küçük parça" daha var da onları koymiim dedim :)))
Niye bizim pazarlarımız böyle değil yaaaa :((((
Ağva 'ya bayıldım harika bir doğası var.Ve anladım ki benim için tatil ; deniz filan değil.Ben böyle ormanlık ve serin bir yerde ,sessiz , hayvanlarla ve tabii sevdiklerimle tatil yapmaktan hoşlanıyorum.Her neyse bundan sonra gideriz heralde ..
Ağva 'da 4 gün kaldıktan sonra İstanbul 'a döndük .3 gün de orada kaldık .Cumartesi günü Beşiktaş pazarı varmış,oraya gidelim dedik.Aman o nasıl bir pazar öyle ,açık hava AVM mübarek ...
Beyaz elbise Beşiktaş Çarşısından:33 TL.
Çizgili bluz pazardan :20 Tl.
Çanta pazardan: 25 TL.
Çakma Ray Ban da pazardan :20 TL.
Bir kaç" küçük parça" daha var da onları koymiim dedim :)))
Niye bizim pazarlarımız böyle değil yaaaa :((((
11 Ağustos 2011 Perşembe
UN HELVASI
Yine Ağva 'dayız.Hava yağmurlu,tam benim havam.Tatlı yapalım diyoruz.Annem un helvası yapın diyor.Tamam diyoruz. Eeee evde dört "Dudu" bayan olunca herkes bilmiş bilmiş yorumunu yapıyor.
-"Sütle şekeri erit önce"
-"Yarım saat kavurman lazım"
-"Yarım saat yetmez,1 saat kavuracaksın,böyle ipek gibi olacak"
-Oldu.Deyip geçiyoruz iş başına .Rengin'le kavurma işini bölüşüyoruz,ilk 30 dak ben,son 30 dak. o kavuruyor.Yani cidden 1 saat kavuruyoruz. Amaaaa sonuç mükemmel...
MALZEMELER
-250 gr. tereyağ
-2 su bardağı süt
-1,5 su bardağı şeker
-2 su bardağı un
- vanilya
YAPILIŞI
Un ve tereyağını 1 saat boyunca çok kısık ateşte kavuruyoruz.Sütün içinde şekeri karıştırarak eritiyoruz.Kavurma işlemi bittiğinde altını kapatıp 1 -2 dakika bekleyip sütü üzerine döküp hızlıca karıştırıyoruz.İki kaşık yardımıyla şekil verip anında üfütüyoruz :)))
-"Sütle şekeri erit önce"
-"Yarım saat kavurman lazım"
-"Yarım saat yetmez,1 saat kavuracaksın,böyle ipek gibi olacak"
-Oldu.Deyip geçiyoruz iş başına .Rengin'le kavurma işini bölüşüyoruz,ilk 30 dak ben,son 30 dak. o kavuruyor.Yani cidden 1 saat kavuruyoruz. Amaaaa sonuç mükemmel...
MALZEMELER
-250 gr. tereyağ
-2 su bardağı süt
-1,5 su bardağı şeker
-2 su bardağı un
- vanilya
YAPILIŞI
Un ve tereyağını 1 saat boyunca çok kısık ateşte kavuruyoruz.Sütün içinde şekeri karıştırarak eritiyoruz.Kavurma işlemi bittiğinde altını kapatıp 1 -2 dakika bekleyip sütü üzerine döküp hızlıca karıştırıyoruz.İki kaşık yardımıyla şekil verip anında üfütüyoruz :)))
9 Ağustos 2011 Salı
Tarçınlı Kurabiye
Rengin ve Aslı 'nın yanında Ağva 'dayız, harika bir evde , nehire bakan bir mutfaktayım.

Akşam üstü çayı için bir kurabiye bir de poğaça yapmak için malzemeleri hazır ettik.Amacım ilk görüşte aşık olduğum döküm fırını denemekti tabii :)))
TARÇINLI KURABİYE :
Malzemeler:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın beyazı
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
4 su bardağı un
kabartma tozu-vanilin
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp yoğruluyor.Yumuşak bir hamur elde ediliyor .Şekil verilip 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dak. pişiriliyor.
Not:Hamurun içinde yumurta sarısı olmadığı için hamur kızarmıyor .Bu yüzden piştikten sonra da üzerine tarçın serpmek görünüm açısından iyi oluyor.
PEYNİRLİ POĞAÇA
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Çökelek
6 Ağustos 2011 Cumartesi
Sabrın sonu "Limoncello"

MALZEMELER:
15 limon
1 şişe votka
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
YAPILIŞI:
- 15 limonu kabuklarını iyice ovalayarak yıkıyoruz.
- Kabuk soyucu ile limonun kabuklarını ince ince soyuyoruz. İnce derken ,altındaki beyaz katmanı almadan.
-Kullanacağımız cam kavanozun içine kabukları atıp üstüne votkayı döküyoruz.
-En az 40 gün karanlık bir yerde bu kavanozu bekletip ,her gün çalkalamayı unutmuyoruz.
- 40 günün sonunda limon kabuklarını süzüp ,su ve şekerden elde ettiğimiz şerbetle karıştırıyoruz.Vee limoncellomuz içime hazır.
-Ben rondoda 4-5 buzu yarım su bardağı limoncello ile bir kaç bızlatıp öyle içmeyi tercih ettim .
Afiyet Olsun....
21 Haziran 2011 Salı
Truffe
Geçenlerde ( 2 ay kadar önce) ,Tansaştayım.Bir standda bu truffe denenlerden yapmışlar ikram ediyorlar.Genelde böyle ikram edilen şeylerin önünden vızzt diye geçerim, merak etsem bile almam,ancak yanımda Defne varken iş değişiyor.
-Aaa anne bak orda bi şey veriyorlar.
Ben tam ters istikamete bakarak
-Aaa nerde?
-Yaaa bak işte orda. Alsana aaa.
-Yok valla ben alamam,git iste canım ,sen çocuksun ..
-Yaaa ben isteyemem, utanırım.
-Ben de .. .
Dememe rağmen standa gidip utana sıkıla aldım "truff"tan Defne'ye verdim.Kızcağız bana da verdi ve kutusunu gösterip nasıl yapıldığını filan anlatmaya başladı.Ben zaten sırf yemiş olmamak için baştan almaya karar vermiştim,ama tadınca gerçekten çok beğendim.Kutunun arkasında zaten ayrıntılı bir tarif var,ben sadece fotoğrafla yetinicem bu sefer.
Bu arada Gelecek Programda " limoncello " var .İlgilenenlere duyurulur...
-Aaa anne bak orda bi şey veriyorlar.
Ben tam ters istikamete bakarak
-Aaa nerde?
-Yaaa bak işte orda. Alsana aaa.
-Yok valla ben alamam,git iste canım ,sen çocuksun ..
-Yaaa ben isteyemem, utanırım.
-Ben de .. .
Dememe rağmen standa gidip utana sıkıla aldım "truff"tan Defne'ye verdim.Kızcağız bana da verdi ve kutusunu gösterip nasıl yapıldığını filan anlatmaya başladı.Ben zaten sırf yemiş olmamak için baştan almaya karar vermiştim,ama tadınca gerçekten çok beğendim.Kutunun arkasında zaten ayrıntılı bir tarif var,ben sadece fotoğrafla yetinicem bu sefer.
Bu arada Gelecek Programda " limoncello " var .İlgilenenlere duyurulur...
1 Haziran 2011 Çarşamba
Patlıcanlı Pilav
MALZEMELER:
2 Adet patlıcan
1 bardak domates suyu
3 bardak pirinç
tuz , kuru nane, dere otu
zeytinyağı
Patlıcanlı pilav en sevdiğim pilav türü. Zeytinyağlı olması sebebiyle istenildiği zaman dolaptan çıkarılıp soğuk soğuk yenebilir.Hatta ben o halini daha çok seviyorum.
Yapılışı da son derece basit.Patlıcanları alacalı doğrayıp,küp küp kesip,tuzlu suda biraz bekletiyoruz ki acılığı gitsin.Sonra suyunu süzdürüp ,tavadaki zeytinyağına atıp kızartmak ile kavurmak hatta öldürmek dediğimiz işlemi gerçekleştiriyoruz.Ateş açık olacak , kapak kapanmayacak ki patlıcan suyunu salmasın ve kızarsın.Sonra bir bardak domates suyunu (ben kendi yaptığımızı kullandım) ekliyoruz ve baharatlarını da koyuyoruz .Bir taşım kaynatıp yıkadığımız pirinci de ekliyoruz.Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatıp altını kısarak pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 15 dakika içinde pişiyor.Dereotunu üzerine serpip servise hazır hale getiriyoruz.
Yanına da dün yaptığımız enginarı koyuyoruz ,pek bi güzel oluyor.
Afiyet olsun...
2 Adet patlıcan
1 bardak domates suyu
3 bardak pirinç
tuz , kuru nane, dere otu
zeytinyağı
Patlıcanlı pilav en sevdiğim pilav türü. Zeytinyağlı olması sebebiyle istenildiği zaman dolaptan çıkarılıp soğuk soğuk yenebilir.Hatta ben o halini daha çok seviyorum.
Yapılışı da son derece basit.Patlıcanları alacalı doğrayıp,küp küp kesip,tuzlu suda biraz bekletiyoruz ki acılığı gitsin.Sonra suyunu süzdürüp ,tavadaki zeytinyağına atıp kızartmak ile kavurmak hatta öldürmek dediğimiz işlemi gerçekleştiriyoruz.Ateş açık olacak , kapak kapanmayacak ki patlıcan suyunu salmasın ve kızarsın.Sonra bir bardak domates suyunu (ben kendi yaptığımızı kullandım) ekliyoruz ve baharatlarını da koyuyoruz .Bir taşım kaynatıp yıkadığımız pirinci de ekliyoruz.Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatıp altını kısarak pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 15 dakika içinde pişiyor.Dereotunu üzerine serpip servise hazır hale getiriyoruz.
Yanına da dün yaptığımız enginarı koyuyoruz ,pek bi güzel oluyor.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)